Een ergonomische bureaustoel voor iemand met een scoliose

Bij mensen met een scoliose en zittend werk kunnen er diverse klachten optreden. Zo kan er sprake zijn van een erg vermoeid gevoel in de rug/wervelkolom aan het eind van de dag. Ook kan er sprake zijn van een toenemende gevoel van naar links of rechts hangen in de bureaustoel. Het niet optimale zittend werk vergt zo veel energie om uw wervelkolom de gehele dag te stabiliseren.

Is dynamisch zittend aan te raden bij een scoliose en of rugklachten?

De mogelijkheid hebben tot actief en dynamisch kunnen zitten is een aanrader. Echter de gehele dag zittend werk uitvoeren op een dynamische zitoplossing kan oververmoeidheid/verzuring en klachten teweeg brengen. Bij ons zult u dus ook nooit het advies krijgen om op een balansbal te zitten om uw beroep uit te oefenen. Wel kan dit super goed geschikt zijn voor trainingsdoeleinden.

Is er een maatwerk zitting nodig voor iemand met scoliose?

Indien iemand een waarneembaar scoliose beeld heeft kan een maatwerk zitting enorm veel schelen aan houdingsklachten. Dit om meer stabiliteit te garanderen en waar nodig de asymmetrie licht te corrigeren. Hier hebben wij speciale technieken voor en hebben voor deze groep mensen al vaker een bureaustoel op maat geleverd.

Wilt u graag advies van een gespecialiseerd bedrijf door gespecialiseerde fysiotherapeut? Wij helpen u graag gegarandeerd beter zitten. Benieuwd naar voorbeeld voor een bureaustoel op maat geschikt voor scoliose? Klik dan hier.