U heeft er vast wel eens over gehoord, traagschuim en koudschuim. Misschien wel de twee bekendste toegepaste schuimsoorten in zowel rug als zitkussens. Toch is hier veel over te vertellen en zijn er ook diverse andere soorten schuimen die deze zelfs kunnen overtreffen.

Hardheid van het zitschuim

Zowel traagschuim als koudschuim kennen diverse soorten. Deze worden weergegeven door de hardheid. Traagschuim kent een veel minder lange levensduur dan koudschuim. Daarom werken wij ook niet met traagschuim bij het leveren van maatwerk in bureaustoelen of trippelstoelen. De leveranciers waar wij deze schuimsoorten inkopen geven slechts 2 jaar garantie op het schuim en dan is het vaak op. Het koudschuim kan daarentegen kan wel tot 10 jaar mee gaan. Wel is bepalend welke hardheid je kiest en wanneer en waar je welke toepast. Hier weten wij alles van af, wij geven ook niet voor niks een gegarandeerd beter zitten resultaat. Graag tonen wij het verschil in kwaliteit aan met een zitdrukmeting, zo weet u zeker dat u de beste keuze krijgt.

Koudschuim of latex

Ook de kwaliteit in latex schuimsoorten loopt uiteen. Wij kunnen u de best verkrijgbare zitschuimen in latex bieden voor uw maatwerk bureaustoel.

Bent u opzoek naar advies op maat of maatwerk in uw bureaustoel of trippelstoel? En wilt u graag wel goed zitschuim en advies op maat van gespecialiseerde fysiotherapeut? Graag helpen wij u verder.