Actief dynamisch zitten bureaustoel op maat

Minder ziekteverzuim dankzij ergonomische zitoplossingen

‘Investeer in de juiste bureaustoel’

Medewerkers zitten lang achter hun beeldscherm of brengen dagelijks veel uren staand door. Wie meer dan twee uur achtereen staat, loopt een hoger risico op spataderen en kuit- en rugklachten. Zit u veel achter uw beeldscherm, dan verhoogt dat de kans op nek-, schouder- en rugklachten. Met de juiste ergonomische zitoplossingen voorkomt u verlies van productiviteit en is er minder ziekteverzuim.

Aanhoudende klachten bij zittend werk

Het aantal uren zittend werk neemt in Nederland almaar toe. Veel medewerkers brengen dagelijks veel tijd door achter hun computer en dat betekent een grotere kans op klachten bij deze groep. Uit studies blijkt dat nek-, schouder- en rugklachten veel voorkomen bij beeldschermmedewerkers. Is staand werken dan de oplossing? Wie langer dan twee uur achtereen staat, is gevoeliger voor spataderen en kuit- en rugklachten.

De klachten ontstaan vaak geleidelijk, maar zijn desondanks verantwoordelijk voor een groot deel van het ziekteverzuim. De oplossing? Meer aandacht voor dynamisch zittend beeldschermwerk. Investeer bij Berrevoets Zitoplossingen in de juiste bureaustoel op maat.

Onderscheidend vermogen bureaustoel

Een standaard bureaustoel kan bij veel zittend werk nog wel eens onvoldoende geschikt zijn. Omdat de armleuningen niet ver genoeg naar achteren kunnen worden geschoven bijvoorbeeld. Of omdat de leuningen matig verstelbaar zijn in de breedte of hoogte, of niet draaibaar zijn.

Allemaal redenen voor medewerkers om op het puntje van de zitting plaats te nemen, zodat ze op die manier wel dicht bij hun bureau kunnen zitten. Wat ook veel voorkomt, is dat de armleuningen niet worden gebruikt. Bij beeldschermwerk betekent dit een verhoogd risico op nek- en/of schouderklachten.

De ergonomische bureaustoelen van Berrevoets Zitoplossingen hebben een overtreffende mogelijkheid tot verstelbaarheid en zijn eenvoudig te bedienen. Iedere stoel die wordt afgeleverd, is voorzien van een duidelijke instructie door fysiotherapeut. Beschikbaar in de maten S tot en met XXL en gemaakt van duurzaam materiaal. Dit merk je direct in het zitcomfort. De mechanische materialen gaan eveneens lang mee en worden vervangen als dat nodig is.

Alle bureaustoelen beschikken over een uniek zitmechanisme. Dit betekent dat je als gebruiker kunt kiezen voor de klassieke stand, maar ook de mogelijkheid hebt om in de actieve stand (zit-krukstand/halfstaand) aan het werk te gaan. Dynamisch zitten wordt dus gefaciliteerd en is daarmee niet direct een verplichting.

Biomechanische kenmerken voor bureaustoel

De rugleuningen van de bureaustoelen kunnen bewegen onafhankelijk van het zitvlak en zijn eveneens eenvoudig in te stellen. Omdat de lendensteun opblaasbaar is, is de lendenbollingsdiepte te verstellen tot +4 centimeter. Op deze manier ontstaat een extra steun om de natuurlijke S-curve aan te kunnen nemen. Dit betekent minder onnodige druk op de tussenwervelschijven, hetgeen bij andere stoelen nog wel eens het geval is.

Een extra mogelijkheid is is een bureaustoel met kantelmechanisme en niet het standaard synchroon-neigsysteem. De stoel kan 17 procent naar achteren schommelen en is daarmee in te stellen in relatie tot het gewicht van de gebruiker. De ideale combinatie voor uw onderrug.

Duurzaamheid

Hoe fijn is het om te weten dat onze geleverde stoelen duurzaam zijn!? Ze bestaan uit recyclebare materialen en als de stoel echt versleten is, kopen wij deze graag terug. Van de houten bestanddelen kan bijvoorbeeld een beensteun op maat worden gemaakt. De ijzeren, aluminium en stalen onderdelen zijn weer te recyclen tot nieuwe producten.

Maatwerk

De keuzes voor de rugleuning en de zitting worden gemaakt op basis van maatwerk. Dat betekent dat rekening wordt gehouden met zaken als het postuur, de klacht, de werkplek en de werkzaamheden. Voorbeelden van voorkomende klachten zijn: klachten tijdens of na de zwangerschap en operaties in het zit- of kleine bekken-gebied. Maar denk ook aan zitklachten naar aanleiding van neurologische aandoeningen, waardoor iemand valgevaarlijk kan zijn of positioneringsklachten heeft. In het laatste geval kan niet alleen behoefte zijn aan een rugleuning of zitting op maat, maar ook aan een zogeheten beremde stoel of een stoel met een elektrische verstelbaarheid. Wat we eveneens tegenkomen, zijn zitklachten na letselschade. Een medewerker die daardoor bijvoorbeeld zijn of haar knie niet meer kan buigen, krijgt een speciale zitting met bijpassende beensteun. Heel veel mogelijkheden dus!

Proefplaatsing

Benieuwd of enthousiast? Proefplaatsing op locatie om de meerwaarde van de stoel te ervaren, is een essentieel onderdeel van het traject. Pas als de werkgever, medewerker en leverancier tevreden zijn, start de zakelijke afhandeling. Het persoonlijk afstellen van de stoel plus werkplek en zitinstructie is bij de prijs inbegrepen.

Contactpersoon

Berrevoets Zitoplossingen is het bedrijf van fysiotherapeut en ergonomisch adviseur Marc Berrevoets. Hij is niet productafhankelijk, maar werkt vanuit de hulpvraag. Per individu kan hij dus de beste zitoplossing leveren. Leuk om te weten is dat zijn vader Jan Berrevoets twintig jaar ervaring heeft overgedragen aan zijn zoon.

U kunt Marc intern tegenkomen, bijvoorbeeld om iemand te voorzien van een zo goed mogelijk advies op maat. Maar hij is ook het aanspreekpunt als er onderhoud moet worden gepleegd aan de stoel.

Wilt u rechtstreeks contact? Dat kan! Marc is bereikbaar via telefoonnummer (06) 105 45 095 of via e-mailadres info@berrevoets-zitoplossingen.nl. Dit verhaal over de juiste ergonomische zitoplossingen neerleggen bij de ergo-coördinator of arbo-aanspreekpunt, is ook een goede optie.