Ergonomie betekent; de wet van het werk. Hiermee wordt bedoeld een zo optimaal mogelijk  werkmateriaal, taken en functies te creëren. Hiermee kunnen de efficiëntie, gezondheid, veiligheid en het welzijn van de mensen worden verbeterd.

Ergonomie hulpmiddelen
De kantoor ergonomie richt zich op beeldschermwerkers. Dit vraagt om kennis van de huidige arbo-richtlijnen maar ook van de vele beschikbare hulpmiddelen. Om daarnaast ook nog aanpassingswerk te kunnen realiseren is meer meer specifieke kennis nodig. Dit vraagt zowel kennis over wat mensen wel en niet kunnen, paramedische kennis maar ook de vertaling naar producten als (maatwerk)bureaustoelen et cetera.

Wat betekent ergonomie op de werkplek?
Uit een studie blijkt dat we gemiddeld 10 uur per dag zittend doorbrengen! Dit vraagt om variatie in beweging maar ook werktaken en inrichting blijft een must. Vitaliteit, incompany fysiotherapie en duurzame inzetbaarheid zijn hier bekende termen. Een incompany fysiotherapeut helpt hierbij verzuim te doen verminderen.  Zowel coaching als hands-on behandelingen kunnen onderdeel zijn van dit traject. Toch blijven er veel mensen met zittend werk. Dit is niet altijd 1,2,3 te veranderen. Daarnaast blijft er ook behoefte aan ergonomisch advies bij aanhoudende klachten voor mensen met veel zittend werk. Bent u op zoek naar een werkplekonderzoek door dé ergonoom?

Wij helpen u graag met ergonomisch advies op maat, om zo goed en gezond mogelijk zittend te werken.

Wat is een werkplekonderzoek?
Tijdens een werkplekonderzoek wordt er door de ergonoom gekeken naar de werkomstandigheden van de werknemer. Aan de hand van een vragenlijst, een observatie en analyse wordt een werkplekadvies gegeven. Dit kan zowel gaan over veiligheid, gezondheidsrisico’s maar ook om de werkomstandigheden te verbeteren.