Blogs-aanhoudende-klachten-werkplek

Bureaustoelen volgens de richtlijn NPR1813 : 2016

Wederom hebben een aantal grote leveranciers van standaard bureaustoelen in samenstelling de nieuwe bureaustoelen richtlijn NPR1813:2016 opgesteld. Zij hebben als geen ander bijgedragen aan deze richtlijn wat nadrukkelijk geen NEN-Norm is maar een richtlijn.

Uw standaard bureaustoel voldoet aan de richtlijn. Fijn! Of toch niet?
Dat de Nederlandse bevolking tot de langste van Europa behoort is bekend. Tussen 1981 en 2006 zijn mannen en vrouwen respectievelijk ruim 3 en bijna 2 cm langer geworden. Wij zijn dus nog steeds groeiende waarbij zowel lengte als breedte maten in de tussentijd zijn veranderd.

In de richtlijn NPR van 2016 gaat men nog steeds uit van lichaamsmaten uit de DINED van 2003! In de nieuwe richtlijn daar heeft nu wel een aardige kaalslag in plaatsgevonden. De minimale instelling breedte zitting, rugleuning, en hoekverstelling waarvan dezelfde commissie in de eerdere uitgave wel het nut van inzag zijn nu geschrapt! De keus van beweeglijkheid van het product heeft wel degelijk invloed op het zitten en zitgedrag.

Duurzame bureaustoelen op maat
Een goede bureaustoel op maat gemaakt moet volgens ons voldoen aan de juiste maatvoering en mogelijkheid tot verstelbaarheid en inzet voor gebruikers. Denk hierbij aan de juiste zithoogte, zitdiepte, zitbreedte. Onze bureaustoelen maakt dynamisch zitten mogelijk met een uniek kantelmechanisme en zadelkrukfunctie. De standaard bureaustoelen beschikken alleen over een synchroon-neig-mechanisme en maakt daarnaast dynamisch zitten niet mogelijk. Onze bureaustoelen bestaan zo min mogelijk uit plastic maar samengesteld van duurzame materialen als aluminium. Daarnaast onze wieltjes, rugleuning, zitting etcetera altijd weer modulair vervangbaar. Zo hoeft u uw oude bureaustoel niet meer weg te gooien. Sterker nog, we kopen hem graag terug in als hij na 15 jaar echt versleten is. Vanzelfsprekend zijn onze bureaustoelen richtlijn overtreffend. Optioneel bij ons is ons maatwerk. Waarbij aanhoudende zit en of pijnklachten bij zitten weer verleden tijd zijn, en u weer gegarandeerd beter zittend kan werken!

Kortom u bent welkom bij Berrevoets zitoplossingen.