Blogs-aanhoudende-klachten-werkplek

Uw bureaustoel voldoet aan de richtlijn. Fijn! Of toch niet?
De Nederlandse bevolking behoort tot de langste van Europa. Tussen 1981 en 2006 zijn mannen en vrouwen respectievelijk ruim 3 en bijna 2 cm langer geworden. Zowel lengte als breedte maten zijn inmiddels veranderd.

NEN-EN 1335-1 & NPR 1813

Sinds 1 januari 2011 verwijst de arboregelgeving niet meer naar de NEN-EN 1335-1. De gehanteerde richtlijn NPR1813 kun je met een stappen plan bekijken of de bureaustoel wel of niet voldoet aan deze richtlijn. Dit wil nog niets zeggen over de kwaliteit van de stoel en of het een passende bureaustoel is voor de gebruiker.

In de richtlijn NPR-18313 bureaustoelen van 2016 gaat men nog steeds uit van lichaamsmaten uit de DINED van 2003! Deze richtlijn is mede geschreven door fabrikanten van standaard bureaustoelen. In de nieuwe richtlijn heeft een aardige kaalslag plaatsgevonden. De minimale instelling als verstelling rugleuning en hoekverstelling zijn geschrapt.

Duurzame bureaustoelen op maat

Een goede ergonomische bureaustoel op maat moet volgens ons voldoen aan de juiste maatvoering en verstelbaarheid voor gebruikers. Denk hierbij aan in diepte, breedte en draaibare verstelling armleuningen. Daarnaast een goed in hoogte verstelbare rugleuning en kwaliteit zitschuim. Daarnaast de mogelijkheid tot actief en dynamisch kunnen zitten draagt bij aan het helpen voorkomen van rugklachten. Half staand kunnen werken met een bureaustoel is wel degelijk mogelijk met een uniek zitmechanisme.

Een standaard bureaustoel die voldoet aan de NPR1813 kan prima voldoen. Het is afhankelijk van hoeveel zituren u maakt, uw werkplek, taken en lichaamsbenodigdheden. De standaard bureaustoelen beschikken alleen over een synchroon-neig-mechanisme en maakt daarnaast dynamisch zitten niet mogelijk. Daarnaast bestaan de standaard bureaustoelen vaak uit milieu onvriendelijke materialen als plastic. Veel bureaustoelen worden dan ook in organisaties weggegooid. Omdat de armleuning, de wieltjes of de rugleuning (weer) kapot zijn. Sommige organisaties hechten veel waarde aan duurzaamheid en circulair ondernemen. Sommige sluiten dan ook graag een lease-contract af. Helaas wil dit nog niet zeggen dat er ook duurzame producten worden geleased of dat er sprake is van duurzame inzetbaar voor de gebruikers er van!

Duurzame afvoer bureaustoel?

Onderscheidende organisatie, onderscheidende stoel?

Onze opdrachtgevers hoeven hun bureaustoel niet meer weg te gooien. Wieltjes, rugleuning, zitting etcetera altijd weer modulair vervangbaar. Sterker nog, we kopen hem graag terug in als hij na 15 jaar echt versleten is en zorgen voor een duurzame afvoer. Vanzelfsprekend zijn onze bureaustoelen richtlijn overtreffend. Optioneel bij ons is het maatwerk. Waarbij aanhoudende zit en of pijnklachten bij zitten weer verleden tijd zijn, en u weer gegarandeerd beter zittend kan werken!

Kortom u bent welkom bij Berrevoets, zitoplossingen.