Nek, schouder en rugklachten komen regelmatig voor bij beeldschermwerk blijkt uit onderzoek.

Erg vervelend als u wordt getroffen door fysiek verzuim bij zittend werk. Vaak is het goed verklaarbaar welke factoren hierop van invloed zijn. Naast werkdruk, werkstress kunnen ook werkplekinrichting en gebruik daarvan invloed uitoefenen op deze aanhoudende klachten. Wij zijn gespecialiseerd in advies bij blijvende klachten bij zittend werk, en graag delen wij hier wat tips. Een goed ingerichte werkplek verhoogt namelijk naast productiviteit ook de arbeidsmotivatie. In deze blog schrijf ik over een aantal veel voorkomende werkplekaccessoires. Klik hier voor onze andere blog indien u behoefte aan 8 werkplektips.

Heeft u nek schouderklachten door veel muiswerk? Een centrale ergonomische muis uw oplossing?

Misschien wel het fijnste aan de ergonomische centrale muis is dat deze centraal voor u ligt. Zo heeft u ergonomisch uw beiden armen en handen voor u liggen. Zonder dat u hoeft te reiken voor een verticale ergonomische muis waarbij toch vaak vrij veel statische spierspanning ontstaat. Indien u nog met een klassieke muis werkt, kan het lonen om te investeren in een verticale ergonomische muis. Nu tijd voor wat sluipreclame. Heeft u wat aan deze ergonomische tips? Vergeet dan niet deze kennis te verspreiden en maak kans op een gratis toegestuurde Berrevoets, zitoplossingen mousepad :)! Waarom gratis? Omdat wij waarde hechten aan van positieve impact zijn voor mensen. Snel terug naar meer toelichting over de centrale muis..
Een fijne bijkomstigheid is dat de centrale muis instelbare functietoetsen heeft. Handig met kopiëren en plakken of wat uw favoriete toets dan ook is. Daarnaast zowel links als rechtshandig te gebruiken. Waardoor breed inzetbaar voor meerdere werknemers of u kunt zich aanleren door met twee handen te gaan muizen waardoor u de fysieke belasting ergonomisch kan verdelen..

Liever ergonomisch werkplekadvies op maat? Neem gerust contact op.

Veel papier en of dossierwerk? Voordelen van een documenthouder

Het gebruik van de documenthouder kan voor sommige mensen een clean desk creëren waardoor meer overzicht, betere concentratie en hogere productiviteit. Naast het mooie design zijn er documenthouders met een breed verstelbereik. Met een schuifbaar werkblad inclusief pennenhouder haalt u het werk eventueel eenvoudig naar u toe. Klaar met werken? Het toetsenbord past netjes onder uw documenthouder waar speciaal rekening mee gehouden is.
Een regelmatig terugkerende oplossing is dus ook een kwalitatieve documenthouder. Mits op het juiste moment geadviseerd maakt dit voor mensen een aanzienlijk verschil. De reactie is dan ook vaak; “Ideaal zeg!”.

Tot slot

Klik hier, als u meer wilt lezen over de beste ergonomische voetensteun voor bij uw bureau. Neem dan gerust contact op met mij, Marc, gespecialiseerd fysiotherapeut / ergonomisch adviseur. Bereikbaar via info@berrevoets-zitoplossingen.nl of direct telefonisch via 0610545095.