Nek, schouder en rugklachten komen regelmatig voor bij beeldschermwerk. Dit blijkt uit onderzoek.

Erg vervelend als u wordt getroffen door fysiek verzuim bij zittend werk. Vaak is het goed verklaarbaar welke factoren hierop van invloed zijn. Naast werkdruk, werkstress kunnen ook werkplekinrichting en gebruik daarvan invloed uitoefenen op deze aanhoudende klachten. Wij zijn gespecialiseerd in advies bij blijvende klachten bij zittend werk, en graag delen wij hier wat tips. Een goed ingerichte werkplek verhoogt namelijk naast productiviteit ook de arbeidsmotivatie. In deze blog schrijf ik over een aantal veel voorkomende werkplekaccessoires. Klik hier voor onze andere blog indien u behoefte aan 8 werkplektips.

Heeft u nek schouderklachten door veel muis en of beeldschermwerk? 

Een reden van klachten aan arm, nek of schouder (KANS) kan meerdere oorzaken hebben. Een veel voorkomende oorzaak is dat armleggers van de bureaustoel niet of nauwelijks worden gebruikt. Dit omdat er gebruik wordt gemaakt van een standaard bureaustoel die niet passend is bij de gebruiker. Doordat de armleggers niet ver genoeg naar achter kunnen gaan mensen vaak op het puntje van hun stoel zitten. Zo worden rugleuning en armsteunen vrijwel niet gebruikt en ervaren mensen na veel zituren vaak dat goedkoop ook duurkoop kan zijn! Hecht u waarde voor u zelf aan een overtreffende en passende bureaustoel?

Centrale muis bij armklachten

Een andere reden kan zijn dat er heel veel statische activiteit/spierspanning ontstaat bij muisgebruik. Dit omdat de muis te ver van je af staat met als gevolg veel spanning in de arm. Vaak hoopt dit geleidelijk op. Denk aan doorbloedingsklachten, koudere hand, en eventueel uitstralende pijn. Misschien wel het fijnste aan de ergonomische centrale muis is dat deze centraal voor u ligt. Zo heeft u ergonomisch uw beiden armen en handen voor u liggen. Zonder dat u hoeft te reiken voor een verticale ergonomische muis. Indien u nog met een klassieke muis werkt, kan het lonen om te investeren in een verticale ergonomische muis.
Een fijne bijkomstigheid is dat de centrale muis instelbare functietoetsen heeft. Handig met kopiëren en plakken of wat uw favoriete toets dan ook is. Daarnaast zowel links als rechtshandig te gebruiken. Waardoor breed inzetbaar voor meerdere werknemers of u kunt zich aanleren door met twee handen te gaan muizen waardoor u de fysieke belasting ergonomisch kan verdelen.. Zelf heb ik geïnvesteerd in een centrale muis van MouseTrapper wat ik zelf erg prettig werken vind. Het vraagt wel even wennen, omdat wij zo gewend zijn om met een niet-centrale muis te werken.

Bent u opzoek naar directe en de juiste oplossingen en niet alleen een advies? Neem dan met ons, gerust contact op.

Veel papier en of dossierwerk? Voordelen van een documenthouder

Het gebruik van de documenthouder kan voor sommige mensen een clean desk creëren waardoor meer overzicht, betere concentratie en hogere productiviteit. Naast het mooie design zijn er documenthouders met een breed verstelbereik. Met een schuifbaar werkblad inclusief pennenhouder haalt u het werk eventueel eenvoudig naar u toe. Klaar met werken? Het toetsenbord past netjes onder uw documenthouder waar speciaal rekening mee gehouden is.
Een regelmatig terugkerende oplossing is dus ook een kwalitatieve documenthouder. Mits op het juiste moment geadviseerd maakt dit voor mensen een aanzienlijk verschil. De reactie is dan ook vaak; “Ideaal zeg!”.

Tot slot

Klik hier, als u meer wilt lezen over de beste ergonomische voetensteun voor bij uw bureau. Neem gerust contact op met mij, Marc, gespecialiseerd fysiotherapeut / ergonomisch adviseur. Bereikbaar via info@berrevoets-zitoplossingen.nl of direct telefonisch via 0610545095.