dikke enkels of voeten op uw werkplek?

Een verergering van dikke enkels en voeten op uw werkplek?
In andere blogs worden al de voor en nadelen van staand werken besproken. Kort gezegd is de conclusie dat dat staand werken zittend werken niet kan vervangen. Bekend is al dat langdurige periodes van staan lage rugpijn kan veroorzaken. In een recent onderzoek bij staande beroepen werd bij meer dan 80 medewerkers veneuze klachten gemeld waarbij dit bij 7 medewerkers zelf tot werkverzuim heeft geleid. Juist de afwisseling tussen staand en zittend werken biedt hier de gezondheidsvoordelen. Onze bureaustoelen op maat maken dynamisch zitten mogelijk. Het fijne aan deze instelling is dat dynamisch zitten hier geen verplichting is. U behoudt zelf de keuze tot dynamisch zitten en of de klassieke bureaustoelinstelling. Wel zo prettig op het moment dat uw lichaam behoefte heeft aan rust.

Verergering van dikke enkels
Bij een verergering van dikke enkels kan het raadzaam zijn om eerst de oorzaak helder te krijgen samen met een (huis)arts. In sommige gevallen van toename vocht kan het raadzaam om ook bij zittend of staand werk therapeutische kousen aan te laten meten.
Daarnaast kan het lonen om een beensteun te gebruiken, het hoog leggen van uw been komt vaak terug in het advies van uw arts en of therapeut. Wij bieden hierin maatwerk beensteunen, indien nodig geïntegreerd aan uw bureaustoel. Daarnaast kan het raadzaam zijn om goed te belichten of u veranderingen kunt aanbrengen in uw werkplek. Denk hierbij aan gebruik van middelen, werkplekverbeteringen en werkplektips voor minder klachten.

Contact
Wilt u graag de mogelijkheden bespreken? En opzoek naar een deskundig adviseur met minimaal paramedische kennis en ervaring? Wij staan graag voor u klaar.