dikke enkels of voeten op uw werkplek?

Een verergering dikke enkels op te lossen door een maatwerk voeten/beensteun?
In onze vorige blog worden al de voor en nadelen van staand werken besproken. Bekend is al dat langdurige periodes van staan lage rugpijn kan veroorzaken. In een recent onderzoek bij staande beroepen blijkt ook dat bij meer dan 80 medewerkers veneuze klachten werd gemeld. Waarbij dit bij 7 medewerkers zelf tot werkverzuim heeft geleid. Juist de afwisseling tussen staand en zittend werken biedt hier de gezondheidsvoordelen. De door ons geleverde bureaustoelen op maat maken dynamisch zitten mogelijk, en zijn hierin uniek op de markt. Het fijne aan deze instelling is dat dynamisch zitten hier geen verplichting is. U behoudt zelf de keuze tot dynamisch zitten en of de klassieke bureaustoelinstelling. Wel zo prettig op het moment dat uw lichaam behoefte heeft aan rust.

Verergering van dikke enkels
Bij een verergering van dikke enkels kan het raadzaam zijn om eerst de oorzaak helder te krijgen samen met een (huis)arts. In sommige gevallen van toename vocht kan het raadzaam om ook bij zittend of staand werk therapeutische kousen aan te laten meten.
Daarnaast kan het lonen om een beensteun te gebruiken, het hoog leggen van uw been komt vaak terug in het advies van uw arts en of oedeemfysiotherapeut. Voor onze vaste opdrachtgevers bieden wij hierin een maatwerk beensteun. Deze maken wij uit gerecyclde houten zittingen van onze bureaustoelen op maat. Een beensteun geïntegreerd en bevestigd aan uw bureaustoel of trippelstoel is uiteraard ook een optie.

Dynamisch voetenbankje
Daarnaast kan het helpen om een dynamische voetensteun te gebruiken waarbij u de mogelijkheid behoud tot het bewegen van uw voeten. Dit heeft ook een positieve invloed op de lymfeafvoer en zo houdt u mede verergering van dikke enkels buiten de deur. Daarnaast als oedeemfysiotherapeut kan ik u wat goede oefeningen adviseren die u handig en eenvoudig kunt uitvoeren op uw werkplek om een nog positievere invloed uit te oefenen op deze klachten.

Contact
Door wie laat u zich adviseren bij aanhoudende klachten werkplek? Graag staan wij voor u klaar, en helpen u gegarandeerd beter zitten.

Klik hier voor meer ergonomie tips voor uw kantoor of thuiswerkplek