Casuïstiek elektrische trippelstoel op maat

Algemene toelichting zitvoorziening

Een trippelstoel kan worden ingezet bij een ziektebeeld als Multiple Sclerose (MS) of Parkinson. In deze casuïstiek kwamen wij iemand tegen die rijdt in een elektrische binnen-buitenrolstoel. Deze zitvoorziening is voorzien van een geprofileerde rug en individuele zitting. Belanghebbende hecht veel waarde aan het kunnen uitoefenen van het werk, wat voornamelijk uit administratief werk bestaat. Het contact met collega’s op het werk wordt als onmisbaar ervaren!

Zitproblematiek

Belanghebbende is bekend met een thoracaal scoliose beeld. Dit was waarneembaar door het naar rechts hangen in de huidige zitvoorziening. Daarnaast was er sprake van een verkorte arm en beenlengte verschil.

De aangetroffen trippelstoel

Ondanks dat er een trippelstoel was aangeboden bood deze helaas onvoldoende ondersteuning en correctie in de rug. Een standaard geleverde trippelstoel wil dus nog niet zeggen dat deze voldoet aan de wensen van de gebruiker. Er was geen sprake van armondersteuning aan de verkorte arm. Ook was de veiligheid tijdens de transfer onvoldoende. Met de linkerarm werd krachtig en erg veel steun genomen bij het gaan staan en zitten. Ondanks dat de trippelstoel onvoldoende beremd was gleed de stoel duidelijk waarneembaar weg. Hierdoor was er sprake van een onveilig gevoel en zat de zitoplossing naar eigen zeggen vervelend.

Wat waren de mogelijke oplossingen?

De eigen elektrische verrijdbare stoel kon geen dienst doen als werkstoel aan het bureau. Dit vanwege dat deze te veel ruimte innam en niet geschikt was voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

Advies elektrische hoog laag trippelstoel op maat

Voor de langere termijnvisie en oplossing was hier een elektrische hoog laag-verstelling aangeraden. De transfer hoogte van trippelstoel naar de elektrisch verrijdbare rolstoel kon hierdoor op de juiste hoogte worden aangepast. De rem was 2 wiels beremd en werd vervangen door beremming op 4 wielen. Daarnaast was de geboden remhendel te kort en werd door ons geadviseerd om deze links te plaatsen en ook te verlengen.

Technische gegevens

De maximale belastbaarheid werd aangeraden tot een gewicht van 160 kg. De zithoogte moest elektrisch hoog laag verstelbaar zijn tot 56 cm. De verstelknoppen voor elektrisch hoog laag moest hiervoor links worden geplaatst. Daarnaast hebben wij verlengde insteekbuizen geadviseerd zodat de armleuningen hoog konden worden afgesteld. Deze werden zo gemonteerd, dat ze niet in de weg zitten bij het aanschuiven aan het werk-bureau.

Aangepaste stoel- voorbeelden pijn bij zitten

Zit- en rugprofilering

Vanwege de scoliose adviseerde wij een profilering in de zitting. Een maatwerk zitting dus, tevens gestoffeerd in vochtbestendige stretchstof. Daarnaast was er behoefte aan een smalle trippelstoel. Ook werd de rugleuning met lendensteun op maat gemaakt en afgesteld. Dit geeft naast veel meer zitcomfort ook meer rust met zitten omdat iemand niet heel de dag de houding hoeft te corrigeren. En toch biedt dit de mogelijkheid te variëren van houding.

Evaluatie en proefplaatsing

In deze proefperiode krijgen de mensen de stoel op proef en kunnen hierop feedback geven. Na goedkeuring wordt de stoel opgehaald om te stofferen. Wij werken samen met een top stoffeerder die zich ook graag inzet voor een subliem resultaat!

Tot slot

De trippelstoel glijdt nu niet meer weg bij het maken van transfers. De werknemer is zeer tevreden met de nieuwe elektrische trippel/werkstoel op maat. Bij de levering kregen wij een dikke duim omhoog. Dat maakt dit werk, fantastisch om te doen. Heeft u vragen of bent u op zoek naar een trippelstoel op maat? Neem gerust contact op.