Blijvende rugklachten of zitproblematiek op uw bureaustoel?

In deze blog gaan we dieper in op rugklachten bij zittend werk. Heeft u rugklachten tijdens of na uw zwangerschap? Lees dan onze blog voor vrouwen.

Hernia rugklachten.

Tussenwervelschijven bevatten inprincipe geen bloedvaten. Dankzij het buitenste vlies van deze schijf wordt het voorzien van nieuwe voedingstoffen. Deze stoffen en zuurstof verplaatsen zich zo naar het centrale gedeelte. Actief en dynamisch kunnen zitten bevordert dit transport.

Wist u dat bewegen in de lage rug geen nadelige consequenties heeft voor de wervelkolom zelf? Sterker nog, kortdurend belasten zoals verantwoord tillen lijkt zelfs positieve gevolgen te hebben. Maar het langdurig statisch belasten van de lendenwervelkolom heeft wel nadelige gevolgen voor de doorbloeding en voeding van een tussenwervelschijf. Door het langdurig eenzijdig belasten kan deze schijf eerder gaan uitpuilen (bron; L.Hagenaars, de lenden…). Gevolgen kunnen zijn rugpijn, een buldging disc of een hernia. Dynamisch belasten zoals lopen is een dus een voorwaarde voor voldoende stofwisseling voor een vitale tussenwervelschijf.

Onze bureaustoelen op maat zijn gemaakt om dynamisch te kunnen zitten en bieden zelfs de mogelijkheid tot halfstaand zitten.

Voordelen van onze ergonomische bureaustoelen op maat

Duurzame hoogwaardige materialen en eerste klas schuimsoorten voor een optimale en gezonde drukverdeling voor uw lichaam. Daarnaast kan de zitting in een actieve krukstand /zadelstand worden gezet, zie hier de foto’s. Overtreffende instelbaarheid van uw bureaustoel  binnen 1 handomdraai. Onze bureaustoelen hebben een uniek kantel-zitmechanisme. Ook leveren wij uiteraard maatwerk, denk aan een extra verstelbare lendensteun op maat. Er zijn simpelweg te veel mogelijkheden voor u om op te noemen. Onze kennis, ervaring en mogelijkheden vatten we daarom graag samen in; wij helpen u graag gegarandeerd beter zitten!

Inmiddels zijn wij hét aanspreekpunt voor ergonomische bureaustoelen en trippelstoelen op maat.

Tot slot. Door wie laat u zich ergonomisch adviseren bij aanhoudende (rug) klachten?

Wilt u graag advies van een gespecialiseerde fysiotherapeut? Neem gerust contact op voor een passing bij uw werkplek in Nederland! Wij zijn bereikbaar via 0610545095 of per mail via info@berrevoets-zitoplossingen.nl. Bedankt voor uw interesse en het lezen van deze blog. Mocht er nog iets zijn, dan helpen wij u graag verder.

Heeft u veel staand werk? Dit verhoogt de kans op rugklachten. Actief halfstaand en dynamisch kunnen zitten kan hier een uitkomst bieden. Hieronder ziet u een video van de Move kruk, klik hier om verder te lezen.